Tatueringar blir alltmer vanligare

Det har länge varit många som haft något emot tatueringar men tatueringar har blivit alltmer vanligare. Fler och fler människor bestämmer sig att skaffa en tatuering, vare sig det gäller ett litet hjärta eller en stor tatuering på ryggen.

Det är många som använder tatueringar som ett sätt att komma ihåg eller som ett sätt att visa sin personlighet och uttrycka sig. Många väljer att tatuera in ett namn på en person som står en nära eller en tatuering som representerar sig personlighet. Under 80-talet associerades tatueringar med kriminella. Det var oftast motorcykelgäng och brottslingar som hade tatueringar. När åren gick, blev det dock allt vanligare och man kan egentligen hitta tatueringar på alla sorters av människor nu.

Vissa väljer någon att skaffa en tatuering medan andra är lite extremare och tatuerar sig över hela kroppen. Lucky Diamond är har idag flest tatueringar i hela världen. Han är idag 43 år gammal men har haft tatueringar över hela kroppen ända sedan han var 16 år gammal. Han har till och med tatueringar på ögonlocken, munnen och öronen.

Svenskarna är heller inte rädda för att skaffa sig en tatuering. Under en undersökning som genomfördes år 2011, var det ungefär en tredjedel av alla invånare i Stockholm som hade en tatuering. Tatueringar kan dock även ha en väldigt negativ påverkan. Vissa jobb tillåter inte sina anställda att ha synliga tatueringar under sitt arbetspass, bland annat SJ och SAS. Anledningen beror dock på att de anställda ofta träffar många människor under sitt pass. Vissa människor kan då ha något emot tatueringar och det är därför bättre att ha den gömd under sitt arbetspass.