Starta din egen modeblogg med WordPress, men egen domän och allt!

Idag är det väldigt enkelt att starta en blogg. Det finns flera stora bloggtjänster som är gratis och du är igång på några minuter. Blogg.se, Nattstad.se osv är några av de populäraste. Men vill man gå lite längre, och ge intrycket av att vara mer seriös så kan man skapa en egen blogg på en egen domän med ett webbhotell.

På de flesta bloggtjänsterna som är gratis så är man fast i deras plattform och system, det är deras reklam osv som syns och man kan inte göra helt som man vill. Så här gör du för att skaffa din egen domän och blogg.

Besök någon registar av domännamn. Ett par exempel är:

Loopia
Binero
Citynetwork

Dessa har även webbhotell för ca: 70 kr i månaden. Vill du ha något ännu billigare så ska du gå till Mebo eller webbhotellet Inleed. Men för att köpa ett domännamn så rekommenderar vi att du tar något av de första alternativen.

Köp ditt domännamn

Alla har en ganska enkel procedur när man ska köpa domännamn. Sök och se om ditt önskade är ledigt, t.ex. emmas.se. Finns det så kostar det ungefär 100 kr per år, det är inte alls mycket om man jämför med andra saker man lägger ut pengar på.

Webbhotell

Skaffa ett webbhotellskonto hos de du köpte domänen av eller hos någon av de billigare aktörerna.

Tänk på att det kan ta 24 timmar innan du kan använda ditt domännamn.

Installera WordPress

De flesta har enkla installationer för WordPress som är den bästa programvaran för bloggar. Om inte så kan du ladda ner den här http://sv.wordpress.org/ (på svenska)

Klart!

Så lätt skapar du din egen blogg!