Hos Damernas Värld får du råd om dunjacka för höst och vintermörkret

Nu har Damernas Värld tagit en titt på den trendiga dunjackan för den kalla tiden som är på ingång. Hör kollas det trender, mode, funktion och priser. De hittar som vanligt den gamla Michelingubben, men har också ett stort urval modeller i andra utföranden. Damernas.se ser till att alla tjejer och kvinnor i vårt land finner en dunjacka som passar just din stil.

Vad är varmast, och ska det vara dun eller fjäder?

Nu är det väl så med de flesta s.k. dunjackor, att de består till viss del av fjäder och till andra delen av dun. Vill du ha reda på hur varm jackan är, så att du inte fryser i vinterkylan. För att få en varm jacka gäller att den har en hög procent av dun i fyllningen. Vill du senare gå in på mera ingående information så kan du fråga vilket Cuin-värde jackan har. Det värdet står för kubiktumsvärdet av dun fyllningen i jackan.

Vad har du för nytta av din dunjacka, och blir den dyr?

När du köper en dunjacka vill du heller inte betala för mycket. Priset utgörs nästan alltid av andelen dun i jackans fyllning. Ju mera dun det är i jackan desto dyrare blir den. Undantag av detta finns naturligtvis om du köper ett trendigt varumärke, så vet vi alla att vi betalar mycket för att bara bära märket.

Du får även förslag på vilken jacka du ska välja i olika situationer. Är jackan viktigast för dig när du väntar på bussen, eller i skidbacken. Sitter du stilla mycket med din jacka så kan du välja en stor och klumpig en, men och du är aktiv så bör din jacka vara strömlinjeformad och smidig.

I övrigt så får du råd om att tänka på fåglarna och vår natur, och mycket mera. Läs vidare på Damernas Värld.