Årets julvärd i SVT är komikern och skådespelaren Henrik Dorsin

Det var en chockad Henrik Dorsin, när han fick förfrågan om att vara årets julvärd i SVT. Henrik Dorsin hade aldrig kunnat föreställa sig att han ens skulle komma på tal. Henrik Dorsin är en skådespelare och komiker på 37 år, som gjort många tittare glada i TV-rutan med sina finurliga, eftertänksamma och komiska uttalanden.

Som etablerad skådespelare och komiker tror vi att Henrik Dorsin skulle vara väl förberedd och inte ha några fjärilar i magen för ett uppdrag som julvärd i SVT. Detta har han själv slagit ifrån sig, och berättar öppet om en liten gnutta orolighet som finns i honom. Henrik Dorsin vill att allt ska bli bra, och passa alla och då kan det vara därifrån som det lilla pirret för att vara julvärd kommer.

När Henrik Dorsin fått frågan om hur han vill förmedla och önska god jul till oss så har svaret blivit att när han tänker sig en julvärd så går tankarna till när Arne Weise hade samma uppdrag. Henrik Dorsin vill önska oss en god jul genom att återgå till det gamla ”Weisiska” sättet som uppskattades i alla våra hem mellan åren 1972 till 2002.

Henrik Dorsin beskrivs som ett geni med humor och extra allt

När SVT´s programdirektör ställdes inför frågan om valet av Henrik Dorsin som julvärd för SVT så motiverades valet med att Henrik Dorsin är ett geni med humor och extra allt inom public service jobb.

Naturligtvis får vi då hoppas att SVT ännu en gång gjort ett bra val av årets julvärd i Henrik Dorsin. Blir det som Henrik själv vill så blir det inget modernt och ”flashigt” utan myspys i jul soffan med analoga metoder. Nu får vi vänta och se hur det blir. Enligt Henrik Dorsin själv, så är det viktigaste med julen i hans familj skinka, sill och Kalle Anka.