Make up råd & tips

Här kommer några handfasta tips för hur du ska lyckas med sminket. Lite småtips och hur du lyckas med en bra bassminkning. Vi hoppas att du som är ny med smink kan lära dig lite.

Ett smart sätt att få sina ögonfransar att hålla längre det är att byta ut den mot en vattenfast. Den kommer inte att göra dina fransar tunga och de håller sig mycket lägre utan att du behöver göra någonting åt det. En annan sak som vi ofta får frågor om det är foundation, vilken foundation ska man välja? Du ska välja en som passa just din hudtyp. Har du torr hud så ska du välja en med återfuktande egenskaper och har du fet hy då ska du använda oljefria varianter. En foundation med mineralen är rekommenderat för dem som lider av problem med akne i ansiktet. Det finns ett par knep som gör att du kan få ögonskuggan att hålla hela dagen. Grunda entingen med en ögonskuggeprimer eller prova att lägga på fundation på ögonlocket och sedan lägga igen, försegla med puder.

Ska mascaran eller kajalen på först? Det är en bra fråga! Det är många som brukar få det om bakfoten. Kajalen ska alltid appliceras före mascaran.

Det kan också vara svårt att få till en riktigt bra bas när man sminkar sig. Här är några råd kring det.

En sak som man ofta glömmer bort, det är att undersöka vilket bäst föredatum det är på sminket som man har. Smink är egentligen en färskvara som tappar mycket av sin funktion när den blir gammal. Smink kan hålla i allt från sex månader till ett år, allt beror på vilken konsistens det har. Torrprodukter håller lite längre medan andra som är kladdiga håller kortare.

Innan du sätter på en foundation som passar din hudtyp så ska primer läggas på. Det är ett steg till en bra bassminkning och den underlättar när du ska applicera din foundation. Den lägger sig som en hinna över huden som gör att den blir mer lättarbetad.

Vilken foundation du ska ha, det har vi redan tagit upp. Den ska passa din hudtyp och ton.

Efter det kan du sedan använda en concealer för att fixa till mer täckning. Den går också att lägga på innan foundation, det är en smaksak. Men det den får du mer kontroll på områden som du vill täcka upp.

Använd sedan puder för att få sminket att hålla bättre. Då blir din hud torr istället för kladdig om man inte skulle använda puder efter en foundation. Även här är det lite smaksak. Vissa gillar inte att använda puder direkt efter.

Sedan är rätt tillbehör extremt viktigt om man vill få ett bra resultat. Det gäller att köpa bra penslar och andra verktyg som gör det dem ska. Tummar man på kvalitet så kommer slutresultatet bli desamma. Det blir också mer lättarbetat med bra saker, det kommer du att märka ganska snart.

Hoppas att ni fick några tips som ni kan använda på er själva nu!